Selv om «Bobla» gjorde god nytte for seg, og bidro til oppsving for tennissporten, hadde styret langtfra lagt bort planene om en mer permanent form for tennishall. I 1984 begynte styret å drøfte mer seriøst mulighetene for en slik hall ved anlegget på Brunla. Særlig skjøt planene og drøftelsene fart etter at det ble bestemt at den kommunale idrettshallen («Stavernshallen») skulle bygges på Kaken. I 1985 ble det rettet henvendelse til Brunlanes kommune om befaring og kjøp av nødvendig tomteareal. Ingeniør Rolf Svendsen ble engasjert, og han utarbeidet skisse med plassering av hallen vest for «Bobla». I henvendelsen til kommunen ble det argumentert for nødvendigheten av en tennishall. Ikke minst ble det her lagt vekt på den økende interesse for tennis med påfølgende oppslutning om klubben.
![]() |
Nå skal vi bygge tennishall! Arnfinn Bjørnstad og Sigurd Robak, her i bobla |
I februar 1986 kom svar fra Brunlanes kommune. Bygningsrådet hadde ingen motforestillinger til plasseringen, et svar som ble mottatt med stor glede. Befaring av andre haller ble foretatt, bl.a. til Drøbak som hadde en to baners hall. I 1987 ble det sendt ny søknad til kommunen, denne gang om byggetillatelse og godkjenning av plasseringen. Det ble vist til at e-verket eide tomta, men at det var villig til å selge den til kommunen for 40.000 kroner pluss renter. Det ble også søkt om kommunal bistand til finansiering av hallen, samt om å få disponere fire dekar av det aktuelle området.
Et av de siste vedtak Brunlanes kommunestyre gjorde før kommunesammenslutningen var at det den 29. oktober 1987 vedtok å kjøpe e-verkets eiendom for 87.800 kroner. Disposisjonsplan for området ble godkjent, og Tennishallen A/L fikk disponere eiendommen kostnadsfritt. En betingelse var også at «Bobla» skulle fjernes.
Ingeniør Rolf Svendsen fortsatte som teknisk konsulent. I den videre behandling av saken viste det seg at det også var behov for juridisk assistanse, en side som advokat Jon Kaare Brekke tok seg av til alles tilfredshet.
Siste nytt: