Etter hvert som utviklingen førte til at tennis mer og mer ble en innendørsidrett begynte krefter i klubben å arbeide med planer om en tennishall på Bergeløkka. Tankene tok mer konkret form utover i 80-årene, og i 1986 var klubbens formann, Jan Hellesnes, og Kjell Hobæk i forhandlinger med Treschow-Fritzøe om kjøp av tomt til en hall på Bergeløkka. Klubben fikk tilbud om å kjøpe arealet til det nåværende anlegget samt "fotballøkka" sør for anlegget for 600.000 kroner. En hall-leverandør i Sverige kunne levere en hall med to baner samt en servicedel på ca. 250 kvadratmeter for drøyt 1.5 millioner kroner. Grunnarbeider, innvendige innredninger, teppe, lysarmeturer etc. var ikke inkludert. Totalt regnet man med en bruttopris på ca. tre millioner kroner. Regulerings-plan var også utarbeidet. Alt lå med andre ord til rette. Larvik bystyre stoppet planene - og klubben gikk inn i samarbeidet med Stavern Tennisklubb om hallen på Brunla.
Etter hvert begynte anlegget på Bergeløkka å bli nedslitt. Klubbhuset trengte stadig vekk reparasjoner. Banene var heller ikke på topp. Årsmøtet i 1989 påla det nye styret å utrede et forslag når det gjaldt klubbhusets framtid.
I 1990 innkalte styret til ekstraordinært årsmøte 27. april i klubbhuset med èn sak på dagsorden: Riving av klubbhuset og bygging av nytt. Vedtaket ga signal til handling.
Som byggekomitè ble valg Ole-Johan Svensen, Lars Barth og Aage Lilliedahl. De forhandlet seg fram til en avtale med Larvik Yrkesskole som påtok seg byggearbeidet under ledelse av faglærer Knut Flesche. Både byggekomitè og yrkesskole-elevene fikk mye ros for arbeidet som ble nedlagt.
![]() |
Nytt klubbhus: Elever fra Larvik yrkesskole gjorde en flott jobb under ledelse av faglærer Knut Flesche. |
Mange av klubbens medlemmer bidro også med verdifull dugnadsinnsats. Og til sesongen 1991 sto det nye klubbhuset klart til bruk.
Kostnadene var stipulert til ca. 700.000 kroner. Dugnadsinnsats reduserte de direkte kostnadene til ca. 470.000 kroner, som ble finansiert med et byggelån i Kreditkassen. Tilskudd fra tippemidler på 150.000 kroner førte til at det faste lånet i Kreditkassen ble på 320.000 kroner. Senere ble det skrevet opp med 100.000 kroner for å finansiere automatisk vanningsanlegg samt fornyelser og reparasjoner av gjerder. Lånet koster klubben ca. 27.000 kroner i renter og avdrag årlig og vil være nedbetalt i 2015. Et par år midt på 90-tallet ble klubbhuset leid ut i høst- og vintermånedene til barnehage - et verdifullt økonomisk tilskudd, men det ble dessverre med disse par årene.
![]() |
Dugnad: Dugnadsinnsats fra mange av medlemmene reduserte utgiftene til klubbhuset med over 200.000 kroner. Her er Unni Weberg i sving med beisekosten. |
![]() |
Byggekomiteen: Lars Barth, Ole-Johan Svensen og Aage Lilliedahl gjorde jobben som byggekomite for det nye klubbhuset. |
Banene fikk også sin fornyelsesplan. Tidlig på 80-tallet ble de første banene utstyrt med faste linjer, nå har alle banene det. Det ble nødvendig med fornyelser og reparasjoner av gjerder rundt og mellom banene, og høsten 1996 ble det montert et automatisk vanningsanlegg som har bidratt til at banene i årene senere har hatt en betydelig forbedret kvalitet.
Alt arbeid på banene skjer som dugnad - både istandsetting før sesongen og det daglige vedlikeholdet. Renhold i klubbhuset og drift av kafeteriaen på klubbkveldene har også vært gjennomført på dugnadsbasis med godt resultat. En fin holdning fra medlemmene og entusiastisk innsats fra styrer, bane- og huskomitèer har på denne måten spart klubben for betydelige utgifter.
Anlegget på Bergeløkka er i dag i tipp-topp-stand til å tåle et betydelig større antall spillere enn de som benytter anlegget i dag. En fin utfordring for årene som kommer!
![]() |
Dugnadsgjeng: Glade tennisentusiaster gjør banene klar for sesongen, her på slutten av 70-tallet, fra venstre: Fritz Ivar Berg, Trine Aarstad, Jan Svensen, Arnfinn Nielsen, Inger Svensen, Erik Svensen, Jens Jørgensen, Petter Aasheim, Øivind Hagen, Ole Petter Christoffersen, Atle Willems, Øysten Kristiansen, Arthur Willems, Kjell Hobæk og Ole-Johan Svensen. |
![]() |
En av dem som har stått på - mest av alle - de siste årene for å holde banene i orden er Leif Karlsen. Det er ikke få timer han har nedlagt med raking, gruskjøring, valsing, vanning og å holde orden på linjer. |
![]() |
I kiosken på klubbkveldene og under turneringer vanker det kaffe, vafler og andre tilbud. Her er det Kari Lilliedahl som tar sin tørn og serverer Magnus Sletholt. |
Siste nytt: