Finn Thoresen ble født i Oslo, vokste opp i Sandefjord og har levet storparten av sitt liv i Larvik. Han og doublepartneren Boy Thorsen var et legendarisk og nesten uslåelig par i en årrekke.
Sine første meritter på tennisbanen kunne han feire i Sandefjord. I 1936 - 18 år gammel - ble han norgesmester i double i juniorklassen sammen med makkeren Terje Braathen. Årene før krigen var nok hans beste på tennisbanen, mener han selv. Da han kom til Larvik, ble han raskt en sentral figur i tennismiljøet - både som aktiv og administrativt. Klubbmester ble han første gang i 1940 - siste gang i 1960. Så langt vi har kunnet bringe på det rene, har han sikret seg ikke mindre enn tolv kretsmesterskap - i singel, i double sammen med vennen og partneren Boy Thoresen og senere Arnfinn Nielsen, i mixed double sammen med Ruth Frølich, Solvor Sundt-Hansen og Nanna Treschow.
Som formann umiddelbart etter krigen ble det hans ansvar og oppgave å finne et nytt sted å være for tennisklubben da det ble klart at det ikke var uvidelsesmuligheter for banene på Lovisenlund. Men først måtte klubbhuset rundvaskes og klargjøres etter tyskernes herjing. Det var så grisete at vi nesten ikke visste hvor vi skulle begynne, sier fru Åse, som sammen med andre av kvinnene i klubben utgjorde bøtteballetten.
Flytting av klubbhuset var et spennende prosjekt. Transporten gjennom byen ble gjennomført på fem timer, men da man kom til Trudvang, måtte man kappe av noe av hjørnet på huset for å greie svingen. - Miljøet i klubben i de årene jeg var med var fantastisk, sier han og støttes av fru Åse. - Tennisklubben var et sosialt anliggnde, et treffsted ikke bare for dem som spilte tennis. Her møttes også barn og ektefeller, på banen, i dugnadsarbeidet og i det sosiale liv. En stor opplevelse var det da Norges beste tennisspiller gjennom tidene, Johan Haanes, i 1939 spilte oppvisningskamp mot en av hans argeste konkurrenter på den tiden, Ivar Dahl. Sammen med sin partner i Sandefjord, Carl Næss, fikk Thoresen anledning til å spille en doublekamp mot Oslo-paret - og der fikk de føle forskjellen på nasjonal og lokal standard. Det ble et klart nederlag, må han innrømme i dag.
![]() |
I full aktivitet på Bergeløkka, klubbens formann i etterkrigsåret, Finn Thoresen, som også var en ener på banen. |
I dag hygger 86-åringen seg sammen med fruen med å se tennis på TV - og synes det er mest hyggelig å se på kvinnene, for der blir det mer spill og dueller. Gutta server hverandre jo ihjel. Tennisgleden er fortsatt intakt.
Tennis i medvind
Idrettsinteressen var på topp etter fem års idrettstørke. Larvik Tennisklubb ønsket å markere seg maksimalt. Ikke minst det nye anlegget var en inspirasjon. 1946 var preget av mange turneringer og lagkamper. Som første Vestfold-klubb klarte Larvik å vinne samtlige klasser i kretsmesterskapet - i single ved Finn Thoresen og Solvor Sundt-Hansen, double ved Finn Thoresen/Boy Thorsen og mixed doble ved Solvor Sundt-Hansen/Finn Thoresen. Interessen var på topp - klubben kunne registrere ikke mindre enn 88 aktive, en økning på 32 fra 1939.
Lett var det ikke å drive idrett i disse årene. Alt var mangelvare - tennisutstyr intet unntak. Mange av de nye medlemmene fikk problemer med å skaffe seg racketer og baller. De som hadde utstyr, måtte behandle det som det reneste gull.
I årene som fulgte kom Larvik-spillerne til å innta en dominerende rolle i fylket. I perioden 1947-51 tok klubben fire av fem mulige kretsmesterskap for lag og en rekke individuelle mesterskap. Det ble også knyttet kontakt med tennisklubben i Larviks vennskapsby Fredrikshavn. Fram til 1952 ble det spilt tre lagkamper mot våre danske venner, alle med seire til Larvik.
Finn Thoresen var den dominerende skikkelse i klubben. Fra krigens slutt og fram til 1955, da han trappet ned som aktiv, tok han samtlige klubbmesterskap med unntak av ett. I 1960 gjorde han et lite come back og hadde ingen problemer med å hale inn et nytt mesterskap. Ved siden av sin dyktighet som singlespiller dannet han dessuten et flott og effektive doublepar med sin uadskillelige parkamerat Boy Thorsen. I dameklassen herjet Nanna Treschow omtrent som hun ville. Hun utkjempet også mange harde dyster i Vestfold-mesterskapene - i en klasse hvor det på denne tiden fantes mange gode damespillere i fylket. Hun ble kretsmester i single i 1950 og i mixed double sammen med Finn Thoresen i 1952.
![]() |
Aktiviteten var høy og idrettsgleden ditto, viser dette bildet fra Bergeløkka i 50-årene. |
Siste nytt: