I 1952 kunne klubben feire sitt 50-årsjubileum - markert med et stilig ball på Grand Hotel. Til jubileet hadde Torleiv Kronen skrevet en jubileumsberetning. Klubben var inne i en meget aktiv periode, med økende medlemstall og med flere unge spillere som skulle sette sitt preg på tennissporten i årene fremover. I 1951 gjorde parhestene Ole-Johan Svensen og Kjell Berntsen seg gjeldende for første gang. Kjell Berntsen vant kretsmesterskapet for junior i 1954. Året etter ble han klubbmester i senior. I årene som fulgte skulle han og Ole-Johan stort sett skifte om lederposisjonen på banen. Lenge så det ut som om Larvik Tennisklubb skulle utvikle seg til en virkelig storklubb.
![]() |
Instruksjon: Tennisforbundets trener Johs. Tenmann instruerer på Bergeløkka. |
![]() |
Klubbens styre i jubileumsåret 1952, foran Nanna Treschow og Finn Thoresen, som var formann, bak Torleiv Kronen og Knut Leinæs. |
Slik gikk det ikke. Fra veksten fram til begynnelsen av 50-årene kom det et drastisk tilbakeslag. Medlemstallet gikk ned, og aktiviteten på banene ble tilsvarende laber. De som hadde preget klubb- og konkurransesituasjonen i klubben, la racketene på hyllen. Det gikk ikke ubmerket hen at folk som Finn Thoresen, Boy Thorsen, Knut Leinæs, Bernhard Schirmer, Rolf Døvle, Finn Schøyen og Nanna Treschow - for å nevne noen - ble borte fra miljøet. Etterdønningene etter krigsårene gjorde seg gjeldende. Det er liten trøst å hente i at de øvrige Vestfold-klubbene opplevde tilsvarende problemer. I 1959 var det så ille at krets- mesterskapene måtte avlyses. I klubbmesterskapet samme år var det bare fire deltakere i seniorklassen. Medlemstallet var kommet ned i 51.
Bedre gikk det ikke utover i 60-årene. Det var liten entusiasme for å påta seg styreverv. Noen få måtte trekke lasset. Økonomien skrantet - ikke minst på grunn av sviktende medlemstall. Klubbhus og banene var preget av forfall. Bane 4, som hadde vært et problem helt fra den ble anlagt, ble nærmest gitt opp. Styret måtte sette i gang forskjellige ikke-sportslige aktiviteter for å redde økonomien. Tivolidrift på Lovisenlund, sokkeball i Farrishallen og utlodninger var blant tiltakene man satset på for å holde hodet over vannet.
Siste nytt: